Categorie: Prajituri de Post
Tip: ChecuriTimp preparare:
Dificultate: medie
Ingrediente reteta Fructis
- Bicarbonat de sodiu1 lingurite
- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)1 lingurite
- Faina3 cana
- FructePortocale, Mere
- Margarina Unirea Original100 grame
- Nuca1 cana
- Praf de copt1 pachet
- Ulei200 ml
- Zahar tos2 ceasca
- Zahar vanilat2 pliculet
Mod de preparare Fructis
1.
Se freaca uleiul cu margarina si zaharul, se adauga merele data pe razatoarea cea mare,portocalele taiate marunt, se amesteca cu mixerul,se adauga vanilia, scortioara, si esentele si se amesteca cu bicarbonatul stins.
2.
Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si la urma,stafidele si nuca macinata si se da la cuptor pentru 20 de minute.
3.
Micul secret al retetei Fructis
Dupa ce este pus checul in tava se unge deasupra cu putina margarina Unirea Original pentru a fi cat mai fraged.Briose cu ciocolata si portocale
Categorie: Prajituri de Post
Tip: Briose
Timp preparare:
Dificultate: medie
Ingrediente reteta Briose cu ciocolata si portoe
- Cacao100 grame
- Ciocolata100 grame
- Faina300 grame
- Margarina Unirea Original250 grame
- Margarina Unirea pentru creme250 grame
- Praf de copt1 pachet
- Zahar tos50 grame
- Zahar vanilat10 grame
Mod de preparare Briose cu ciocolata si portocale
1.
Blat:
Se mixeaza 250g margarina Unirea Original cu 100g zahar pudra si 70g cacao neagra pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga praful de copt stins in zeama de la 1/2 portocala. Treptat se incorporeaza faina si apa calda, alternativ, pana obtineti un aluat ca de chec. Se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, esenta de rom si 50 grame de ciocolata neagra maruntita. Cu o lingura se pune aluatul in formele de hartie pentru briose - pana ajunge putin peste 1/2 din forma - si se coc la 200 grade C timp de 15-20 minute. Cand sunt coapte, incep sa se desprinda usor de pe marginea de hartie a formei. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se mixeaza 250g margarina Unirea Original cu 100g zahar pudra si 70g cacao neagra pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga praful de copt stins in zeama de la 1/2 portocala. Treptat se incorporeaza faina si apa calda, alternativ, pana obtineti un aluat ca de chec. Se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, esenta de rom si 50 grame de ciocolata neagra maruntita. Cu o lingura se pune aluatul in formele de hartie pentru briose - pana ajunge putin peste 1/2 din forma - si se coc la 200 grade C timp de 15-20 minute. Cand sunt coapte, incep sa se desprinda usor de pe marginea de hartie a formei. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
2.
Crema: Se mixeaza 250g de margarina Unirea Creme cu 250 grame zahar pudra si 30 grame cacao neagra pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga esenta de portocale si plicul de Finesse de portocale.
3.
Se orneaza briosele racite cu crema obtinuta, portocale confiate si restul de ciocolata neagra maruntita. Pofta buna!
Micul secret al retetei Briose cu ciocolata si portocale
Daca incepe sa vi se taie crema, nu o mai mixati! O puneti asa cum este pe briose, apoi le dati la rece si peste 10-15 min le ornati. Cand se taie crema, lasa un sos de ciocolata foarte gustos care va insiropa blatul si-i va accentua gustul delicios de cacao.Prajitura Doina
Categorie: Prajituri de Post
Tip: Prajituri cu creme
Timp preparare:
Dificultate: medie
Ingrediente reteta Prajitura Doina
- Bicarbonat de sodiu1 lingurite
- Cacao4 linguri
- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)10 ml
- Faina2 cana
- Margarina Unirea Original150 grame
- Margarina Unirea pentru creme300 grame
- Nuca450 grame
- Zahar pudra5 linguri
- Zahar tos2 cana
Mod de preparare Prajitura Doina
1.
Pentru blat: Se freaca 250 ml cola cu 1 cana zahar, 1 lingurita bicarbonat, 150 g margarina Unirea original, 1 esenta rom, 2 linguri miere de albine, 200 g nuci macinate, 2 cani faina si 1 lingurita sare. Compozitia formata se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se verifica din cand in cand si cand aluatul a crescut si s-a copt, se scoate.
2.
Crema: Se caramelizeaza o cana de zahar cu 1/2 cana apa si 250 g nuci taiate marunt. Dupa ce se raceste compozitia se adauga 250 margarina Unirea pentru creme si 2 pliculete de ness si se omogenizeaza bine.
3.
Glazura: Se amesteca intr-un vas pe foc 4 linguri cacao cu 5 linguri zahar pudra, 50 g margarina Unirea pentru creme si 4 linguri apa pana se topeste si omogenizeaza totul.
Dupa ce batul se raceste se intinde crema peste blat si apoi glazura.
Dupa ce batul se raceste se intinde crema peste blat si apoi glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu