marți, 9 aprilie 2013

Va e pofta de ceva dulce , dar in acelasi timp nu vreti sa renuntati nici la post ?! Ei bine , acest lucru este posibil :) . Va voi prezenta cateva retete de prajituri foarte gustoase , dar de post !


Fructis

 Categorie: Prajituri de Post 
Tip: Checuri
Timp preparare: 
Dificultate: medie 

Ingrediente reteta Fructis

  • Bicarbonat de sodiu1 lingurite
  • Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)1 lingurite
  • Faina3 cana
  • FructePortocale, Mere
  • Margarina Unirea Original100 grame
  • Nuca1 cana
  • Praf de copt1 pachet
  • Ulei200 ml
  • Zahar tos2 ceasca
  • Zahar vanilat2 pliculet
Alte ingrediente: 6 mere; 3 portocale; 2 cesti zahar, 200 ml de ulei, 100 gr margarina unirea original, o cana de nuci maruntite, 1/2 cana de stafide, 2 plicuri de vanilie, jumatate lingura de scortisoara, 1 plic de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu. 


Mod de preparare Fructis

1.
FructisSe freaca uleiul cu margarina si zaharul, se adauga merele data pe razatoarea cea mare,portocalele taiate marunt, se amesteca cu mixerul,se adauga vanilia, scortioara, si esentele si se amesteca cu bicarbonatul stins.
2.
FructisSe adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si la urma,stafidele si nuca macinata si se da la cuptor pentru 20 de minute.
3.
FructisPOFTA BUNA!

Micul secret al retetei Fructis

Dupa ce este pus checul in tava se unge deasupra cu putina margarina Unirea Original pentru a fi cat mai fraged.

Briose cu ciocolata si portocale



  • Google Plu
Briose cu ciocolata si portocale
Informatii
Categorie: Prajituri de Post
Tip: Briose
Timp preparare: 
Dificultate: medie
Punctaj aprilie 2013: 0 puncte
Punctaj total: 116 puncte
voteaza reteta ] Note vizitatori stea plinastea plinastea plinastea plinastea plina 

Ingrediente reteta Briose cu ciocolata si portoe

  • Cacao100 grame
  • Ciocolata100 grame
  • Faina300 grame
  • Margarina Unirea Original250 grame
  • Margarina Unirea pentru creme250 grame
  • Praf de copt1 pachet
  • Zahar tos50 grame
  • Zahar vanilat10 grame
Alte ingrediente: 350 g zahar pudra, 300 ml apa calda, 1 fiola esenta rom, 1 fiola esenta portocale, 1 plic finesse portocale, zeama de la 1/2 portocala, portocale confiate pentru ornat


Mod de preparare Briose cu ciocolata si portocale

1.
Briose cu ciocolata si portocaleBlat:
Se mixeaza 250g margarina Unirea Original cu 100g zahar pudra si 70g cacao neagra pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga praful de copt stins in zeama de la 1/2 portocala. Treptat se incorporeaza faina si apa calda, alternativ, pana obtineti un aluat ca de chec. Se adauga zaharul tos, zaharul vanilat, esenta de rom si 50 grame de ciocolata neagra maruntita. Cu o lingura se pune aluatul in formele de hartie pentru briose - pana ajunge putin peste 1/2 din forma - si se coc la 200 grade C timp de 15-20 minute. Cand sunt coapte, incep sa se desprinda usor de pe marginea de hartie a formei. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
2.
Briose cu ciocolata si portocaleCrema: Se mixeaza 250g de margarina Unirea Creme cu 250 grame zahar pudra si 30 grame cacao neagra pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga esenta de portocale si plicul de Finesse de portocale.
3.
Briose cu ciocolata si portocaleSe orneaza briosele racite cu crema obtinuta, portocale confiate si restul de ciocolata neagra maruntita. Pofta buna!

Micul secret al retetei Briose cu ciocolata si portocale

Daca incepe sa vi se taie crema, nu o mai mixati! O puneti asa cum este pe briose, apoi le dati la rece si peste 10-15 min le ornati. Cand se taie crema, lasa un sos de ciocolata foarte gustos care va insiropa blatul si-i va accentua gustul delicios de cacao.

Prajitura Doina



  • Google Plu
Prajitura Doina
Informatii
Categorie: Prajituri de Post
Tip: Prajituri cu creme
Timp preparare: 
Dificultate: medie

Ingrediente reteta Prajitura Doina

  • Bicarbonat de sodiu1 lingurite
  • Cacao4 linguri
  • Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)10 ml
  • Faina2 cana
  • Margarina Unirea Original150 grame
  • Margarina Unirea pentru creme300 grame
  • Nuca450 grame
  • Zahar pudra5 linguri
  • Zahar tos2 cana
Alte ingrediente: 250 ml coca cola, 2 linguri miere albine, 1 lingurita sare, 1/2 cana apa, 2 pliculete ness


Mod de preparare Prajitura Doina

1.
Prajitura DoinaPentru blat: Se freaca 250 ml cola cu 1 cana zahar, 1 lingurita bicarbonat, 150 g margarina Unirea original, 1 esenta rom, 2 linguri miere de albine, 200 g nuci macinate, 2 cani faina si 1 lingurita sare. Compozitia formata se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se verifica din cand in cand si cand aluatul a crescut si s-a copt, se scoate.
2.
Prajitura DoinaCrema: Se caramelizeaza o cana de zahar cu 1/2 cana apa si 250 g nuci taiate marunt. Dupa ce se raceste compozitia se adauga 250 margarina Unirea pentru creme si 2 pliculete de ness si se omogenizeaza bine.
3.
Prajitura DoinaGlazura: Se amesteca intr-un vas pe foc 4 linguri cacao cu 5 linguri zahar pudra, 50 g margarina Unirea pentru creme si 4 linguri apa pana se topeste si omogenizeaza totul.
Dupa ce batul se raceste se intinde crema peste blat si apoi glazura.

Micul secret al retetei Prajitura Doina

Pentru o finete si o textura placuta a cremei, aceasta trebuie omogenizata foarte bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu